Världens dyraste hundar

Att hunden är människans bästa vän är sedan länge ett uttryck som är vida känt. Det finns många exempel där hundar både har räddat människoliv och där framför allt hunden har spelat en betydande roll för mänskligheten.

Att äga en hund har blivit mer och mer populärt och troligtvis har media en dog-195877_1280avgörande roll för just detta. Flera kändisar runt om i världen använder just hundar som accesoarer och den trenden verkar allmänheten hänga på. Det finns massor av olika hundar och det är även prestige i att äga den dyraste och mest värda hunden av alla. Den dyraste hunden som någonsin sålts vilket är känt för den stora massan, är en tibetansk Mastiff. Denna såldes för hela 12 miljoner kronor på en av de många mässor för lyxhundar som går av stapeln runt om i världen. Detta skedda i Kina och köparen var en känd kinesisk byggherre. Hur nu en hund kan betinga ett värde på denna ofantliga summa är svårt att förstå och här måste det verkligen handla om att sanningen är att hunden verkligen är människans bästa vän. Det finns dock många andra hundar som också betingar ett högt pris, men långt från denna ofantliga summa.

När du som en normal hundägare vill köpa dig en dyrare hund, finns det mycket att välja på. Den som står högst gällande pris på listan är den kanadensiska Eskimåhunden som har ett pris på runt 42000 kronor. Efter detta kommer Lowchen på 36000 kronor och Faraohunden på cirka 30000 kronor. Några vanliga statushundar vi känner till är Chow Chow som ligger runt 20 000 kronor och Pomeranian som du kan få för halva den summan. Det finns mycket att välja på, men det viktigaste är att du verkligen tar hand om din hund. En hund är en levande varelse och kräver både omsorg och kärlek.