Kända skådespelare som spelat djur

Det finns olika sätt att visa sig som, och med, sitt djur. Ett av dessa sätten är att spela ett djur i olika filmer och tv-serier. Här kan det vara att du är den som står bakom ett av djuren i en animerad film, vilket då innebär att du är den röst som används för djurets sätt att kommunicera. Det kan också vara att spela ett djur, och då många gånger i musikaler och andra uppsättningar där du är iklädd en djurdräkt. Här finns det ett antal kända skådespelare som har varit verksamma genom åren som gått och de många filmer som har producerats.dog-869034_960_720

När det gäller animerade filmer kan vi ta Madagaskar som ett exempel. I originalversionen finner vi Ben Stiller som är personen bakom lejonet Alex röst, och Sacha Baron Cohen som lemurernas självutnämnde kung, King Julien. I den svenska versionen är det Andres Lundin som spelar zebran Marty och Regina Lund som är flodhästen Gloria. När det gäller tal och animerade filmer, blir det alltid olika personer i varje land som tar över rösterna för att alla ska få filmen på sitt språk. Här är det då oftast kända människor som tar på sig dessa roller.

Något som alla förmodligen känner till är den gamla och mysiga tv-serien Trasan och Banarne. Här var det lasse Åberg som spelade Trasan, och som hans polare apan banarne var det den numera bortgångne Brasse Brännström som gjorde rollen. Efter det så har vi också från Sverige ett flertal uppsättningar av den mycket populära musikalen Cats. Här handlar det om många kända skådespelare och sångare som utgör de rollerna som de olika katterna i musikalen spelar. För det mesta är det alltid redan kända personer som spelar djurrollerna och som dessutom för djurets talan i antingen en film eller en musikal.