Dyra exotiska husdjur – För dig som har råd

Det är mycket populärt att vara ägare av olika typer av husdjur. Här handlar det då oftast om hundar, katter, fiskar, fåglar och en del olika mera vanliga reptiler. Detta är dock bara för alla de som väljer den enkla och den traditionella vägen att vara ägare av ett husdjur, medan det sedan finns de som har mycket pengar och vill vara lite annorlunda. I det fallet finns det ett antal olika exotiska djur som ligger högt på listan för dessa människor. Här är det dock noga med att se till att du verkligen på ett lagligt sätt kan och får äga något av dessa djur.

Det som i dagsläget är ett av de dyraste alternativen när du ska äga ett annorlunda husdjur, är att göra en Michael Jackson. Då kan du vara ägare av en chimpans. Detta kommer att kosta dig från cirka 60 000 dollar och uppåt. Inte illa i jämförelse med den gamla trotjänaren vovven. Efter detta kommer fågeln och här handlar det om Macaw. Detta är idag den största flygande papegojan som du kan hitta för pengar och kosquirrel-monkeystar runt 12 000 dollar att få chansen att ta hand om.

Naturligtvis finns det en hel rad av olika exotiska djur som står på de lite rikares önskelistor. Här är det allt från Squirrel Monkey i babystadiet och Wallaby till Seval som är ett kattliknande rovdjur i mindre form. Det finns till och med de som vill ha tvättbjörnar och igenkottar som sin bästa vän. I vilket fall kanske det är bra att det finns ett husdjur för alla. Valmöjligheter gör att vi människor trivs och tar vi hand om våra djur så kanske det egentligen inte spelar någon roll vad det är för vän du väljer att ta hand om. Det finns alltså alternativ för alla plånböcker och valmöjligheterna är oändliga.