De mest vanliga hundnamnen i Sverige

retriever-348572_1280När det handlar om hundar och att vara hundägare, är det första som kommer upp på tal är vilket namn som din älskade hund ska få. Naturligtvis handlar detta om ett eget personligt val, men det har visat sig att vissa namn gällande hundar är mycket mera vanliga än andra. Så är det förvisso med allt, och även när det gäller namn på barn gällande flicknamn och pojknamn finns det liknande listor att finna för djurnamn. När det handlar om hundar, så finns det viss generell information att finna rörande vilka som är de vanligaste hundnamnen i Sverige.

De tre mest vanliga hundnamnen för hanhundar är Sigge som ligger på topp, tätt följt av Charlie och Ludde. Kanske var detta inte vad du hade tänkt dig men det är klara fakta från Agrias lista på de vanligaste hundnamnen för hanhundar i Sverige. När det gäller honhundar är det Molly som ligger högst upp och följs tätt av Bella och Wilma. Även detta tagit från försäkringsbolagets Agrias lista på de vanligaste hundnamnen.

När vi ser tillbaka på heroiska hundar från filmens värld, kan valet av de vanligaste hundnamnen verka lite tama i jämförelse. Här borde det väl i rättvisans namn vara Lassie som är det absolut vanligaste namnet. Så är det dock inte, och inte ens internationell är det namnet så speciellt vanligt.

Dock är det du själv som kommer att ge din hund ett namn, och att låta det styras av en lista på de vanligaste namn är inget som du ska tänka på. Det handlar om att du får ett namn som du lätt kan förknippa med din hund, och något som du kommer att trivas med som hundägare. Något du ska tänka på är dock att ett enkelt och kort namn är lättare för hunden att lyssna till.