Är din katt argsint – Så lyckas du

En del katter har olika sätt att visa vad de vill på, och blir på det sättet argsinta när de inte blir förstådda. En annan anledning till ett aggressivt och våldsamt beteende är att de är rädda för något i dess omgivning. Som ett sista alternativ kan de förstås vara ett fel på djurets psyke, och något som har en medicinsk förklaring. Om det sista är fallet brukar det inte finnas mycket som går att göra något åt för att hjälpa katten till ett normalt beteende där den accepterar sin cat-76116_1280omgivning. I övriga fall finns det andra anledningar till ett argsint beteende som går att hjälpa katten att bli av med.

De flesta har nog sett, eller känner till, tv-programmet “Mannen som talar med hundar”. Här ser vi hur det på enkla sätt kan klara av stora problem med en hunds negativa beteendemönster. Detta är dock mycket enklare med hundar då de har ett helt annat mönster och genuppsättning för att kunna förstå människan än vad katter har.

När det handlar om katter är det ett mera lugnt beteende, tålamod och lek som gäller. Är det något som din katt är rädd för som ligger till grund för ditt problem med den, är det bästa att antingen ta bort föremålet om du inte kan vänja katten vid det.

Det svåraste problemet med en katt och dess beteende kan vara när den inte förstår vad du vill, eller vad den ska göra. Det är just sådant beteende som ligger till grund för ett aggressivt beteende. Här handlar det om att visa katten hur det går till genom att placera den på den plats där du vill ha resultatet ända till katten utför handlingen du önskar. Detta kan ta tid, men har du tagit på dig ansvaret följer även regeln att du måste ha tålamod med vad du gör.